wah! best!

Followers

Jom klik

Friday, April 30, 2010

mencari kaedah mengajar

salam. Aku baru teringat untuk mencari kaedah mengajar bagi budak aku,... tapi tak tahu la menjadi ker tidak. Apa yang aku perasan budk-budak ini cepat boring. takkan nak suruh diaorg hafal. mesti takkan buat. tapi ari nie aku nak try kaedah bunyi suku kata. aku nak budak2 nie hafal gak..

Thursday, April 22, 2010

BZ BZ BZ

minggu nie aku tak update pun blog aku. BZ... bz ker? ntah la.. kalau ada broadband mmg aku leh update tapi sejak tak pakai.. masa aku utk update di sekolah. tapi bukan boleh sangat. banyak nak kena buat. yg dlm kepala aku cuma ada gigi oh gigi ngan rph. nie nak kena tgk costum gigi oh gigi. harap2 semua berjalan lancar. Dugaan sentiasa ada.. sabar ajer la....

Friday, April 16, 2010

Program Linus

Salam semua. Disini aku ingin berkongsi dengan sahabat2 tentang Linus. Baru ari nie aku tahu yang aku silap mengajar murid tahun 1 kerana aku mengikut kaedah rancangan pemulihan. Setelah aku menghadiri taklimat guru penyelaras (sejak aku pergi kursus data terus semua yang berkaitan dengan linus aku kena pergi walaupun sebelum ini aku tak pernah pergi) baru aku tahu bahawa aku telah silap pencaturan dalam merancang pengajaran harian. Mulai hari ini aku telah printkan setiap unit bagi literasi dan sekarang sedang mencari untuk numerasi. Terima kasih kepada cikgu Azmiudin kerana begit banyak membantu aku dalam mencari bahan2 tersebut. Untuk sahabat yang masih mencari bahan-bahan sila layari lama web dibawah. Salam

http://linuskpm.blogspot.com &
http://linuselatan.blogspot.com

Thursday, April 08, 2010

Prince Adib

video

Aku saja nak try boleh ker tak aku upload video. kalau boleh nanti aku nak upload video pengurusan gerko. Nanti leh kawan2 tgk....

Wednesday, April 07, 2010

Gigi oh Gigi!

Aku dan nubli ditugaskan untuk membantu budak tahun 6 bersketsa. Nasib baik budak2 nie ok... ingatkan budak nie baru nak naik... rupanya thn lepas jadi johan! mau tak gabra.. bantai budak nie tak dapat no 1.. salah saper? confirm aku yg kena... dulu masa blajar jadi gigi taring. time tue senang. pgg gigi jer... bak kata pepatah.. berat mata memandang berat lagi bahu memikul. tiap2 hari Rabu hingga Jumaat mesti turun sekolah. ngajar budak2. sampaikan aku tertinggal adib dalam kolam ikan kat sekolah.( mcm mana dia turun aku tak tahu) nasib baik tak lemas.Nanti aku akan upload gambar sketsa bila kami dah selesai... n nanti korang nilaikan la ek. salam

Friday, April 02, 2010

SEKSA JADI CIKGU

Muka hadapan Suratkhabar Berita Harian.. 'Seksa Jadi Cikgu'. Pada pemerhatian aku... seksa jugak tapi dalam dunia nie mana ada keje yg senang.. nak mkn pun susah tau.. tak caya? tunggu time sakit.. nak kunyah pun payah rasanyer.. tul tak? tapi mmg aku dapat rasakan cikgu skrag tak sama dengan cikgu dulu.. kalau tak garang diaorg buat lawak... buat tak tahu... tapi bila garang cikgu plak disalahkan... aper yang aku nampak teori tak sama ngan praktikal... masa belajar pedagogi kata semua nak kena senyum . tapi bila buat mcm tue time praktikal.. budak2 main... mana tk tension.. niat dah baik nak jadikan budak tue org yg berguna tapi bila dah budak main2 kiter pun rasa panas.. nak jer tampar... tadi baru jer aku buat pembaris 1m patah... budak nie pandai tapi malas. Bagi aku kalau parents ambil berat pasal education kanak2.. budak luar bandar pun leh berjaya. Tapi tgk la sekarang.. mak bapak asyik pk hal sendiri.. ok kita renung2kan... n tengok aper tindakan pihak atasan.. salam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...