Berdasarkan wawancara program ini, ramai suka makan kerana dagingnya, dimana pelanggan berkata bahawa daging lembut dan lain rasanya. Begitu juga dengan ayamnya. Nasinya pun berbeza juga. Memang menyelerakan dan menggemukkan. Hehehehehe
Senarai nama menu pun sudah membuat saya terliur. Semua bahan mentah diimport dari negara Arab. Menu yang ditunjukkan adalah seperti nasi mandy, daging kebab, dan macam macam lagi.Nyummy nyummy... Paling best apabila dapur bawah tanah digunakan.masih menggunakan dapur arang, bawah diletakkan nasi mandy, dan dibahagikan atas diletakkan ayam merah. Sudah pasti air ayam akan jatuh ke bawah. Maka memang pasti sedap nasi tersebut. Lagi satu info, kebanyakkan bahan mengandungi khasiat dan vitamin. Contoh, mereka menggunakan minyak zaitun, habatus sauda dan yang seangkatannya.Teringat cadangan mak saya untuk makan di restoran Arab di Ipoh. Kedainya tak besar, dan bentuknya pun 3 segi. Hehehehe tapi saya lihat ramai juga yang makan di situ. Jika diizinkan olehNya, akan saya cuba makan di restoran tersebut. InsyaAllah.....
P/s : kedai mamak dan kedai Arab? Mana satu pilihan anda? Komen.g
Gambar hiasan
No comments:
Post a Comment