Ini resipi dari blog isteri saya. Saya ambil untuk share dengan kawan-kawan saya pula... hehehehe.. Jadi jika ada lauk ayam yang lebih jangan dibuang... membazir.. kita boleh 'renovate' ayam tersebut untuk menjadi SERUNDING. ini bukan kes kedekut, tapi tak membazir.. Bukan kah membazir amalan syaitan. kalau kat kedai makan atau restoran pun tentu mereka akan buat macam ini juga. siapa nak rugi kan.. ok inilah cara-cara dia...
bahan2
ayam lebihan dari sup (keringkan kuah sup dulu) di carik halus2
bahan kisar
jintan manis
jintan putih
lada putih
cili kering
(sukatan ikt baki ayam yang tinggal)
santan 1kotak
garam dan gula secukup rasa (bukan letak serbuk cukup rasa)
aturan masak
masuk kan bahan yang dikisar , dah naik bau masukkan ayam yang dicarik ,kemudian masukkan santan ,sedikit gula n garam..masak sampai bahan betul2 kering
No comments:
Post a Comment