wah! best!

Followers

Jom klik

Saturday, November 20, 2010

FROM TAIPING WITH LOVE

salam semua.. lama tak tulis blog... punca sebab NESCAFE CHILL LAH GIG...!!! hehehe tapi bila fikir-fikirkan.. susah gak nak menang... ramai lagi contestant yang buat video klip canggih canggih.. hahahha

topik hari ini.. pasal Taiping... mak mertua saya duduk di Kg Tersusun Bukit Jana... tahun ini adalah tahun terakhir mak duduk disini. nanti akan pindah ke Kuala Kangsar.. so ada apa dengan Taiping??

bila dah nak pindah baru la nak g ronda-ronda taiping kan.. kat sini saya bagi la tempat-tempat yang menarik yang ada di Taiping. (yang mana ingat jer k)

1. Taman TAsik (Lake Garden) : sesuai untuk berjalan-jalan dengan keluarga. luas gak.. tempat untuk berjoging pun ok. tapi malam-malam jgn bawa... bahaya ooo... dekat situ ada zoo taiping




p/s: dekat bukit jana pun dah ada taman bukit jana...baru buka
2. Zoo Taiping : kat sini mcm biasa la ada haiwan.. n best gak kalau pergi waktu malam (night safari)...saya pernah pergi sekali je.


3. Bukit Larut a.k.a Maxwell Hills : yang ini saya tak cuba lagi. tak kesampaian.. baru je nak menetap disini.. dah isteri mengandung..


4. kalau tempat makan.. cuba la keaw teuw dolli, mee udang di Kuala Sepetang.. Pasembor di Bangunan Larut Matang dan Selama.. Yong Tau foo dekat dengan Bomba.. Nasi Lemak Mak Tun dekat Petronas Kamunting...




ok..itu yang saya hendak kongsikan from taiping with luv.....

p/s: sumber gambar dari google.. taping.gov.my n taiping talk

20 comments:

ken said...

always go taiping once in a year :)

Red Clutch said...

dah kt kampung halaman rupanya... ;)

Lelaki Ini said...

wah..
besh2!!!!

Eddy said...

sila-sila jenjalan di taiping....:)

Haffiz MohdNoor said...

nice picture!! nak g taiping lah

Qi Wen 绮文 said...

good one, can be in my list for place-to-visit in Taiping.. Never really been there before.. =)

Eddy said...

gambar tue ambil dari internet je.. tapi lebih kurang sama gak

Eddy said...

Qi Wen.. must visit.. its nice place to go.. especially night safari..

TikkoSS said...

so miss taiping.. i used to go taiping lake once in awhile..

Eddy said...

:)

Philip Khor said...

food doesn't look too bad, but would have been better to take ur own photos.

Eddy said...

sorry philip.. the idea to post about taiping is come on the spot.. so I didnt take any photo... i'll make sure next time i will take a photo...

Chuen said...

never been to Taiping before. food looks nice :)

xing said...

sedap tak semua makanan yang u sebut. macam best jer..

Eddy said...

Chuen n Xing: the picture i took from internet only.. but if you want to visit Taiping I suggest you to eat at Doli keaw teaw.. really sedap...

alvinontherocks said...

Never knew Taiping was so serene and nice.

"baru je nak menetap disini.. dah isteri mengandung.."

Efficient nye :p

Rascat said...

wow! is a good one ever! wanted to eat the food looks yammy :P

Eddy said...

Alvin: taiping selalu hujan...hehehe

Rascat: the picture is from other website... but I gerenti makan disini sedap... :)

biskut said...

aku duk taiping.15 years stay there.Tempat yg paling nyaman aku rasa.

Eddy said...

memang nyaman... selalu hujan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...